Thursday, 25 August 2011

MaKiN tErAsA AkAn KeHaDiRanNYA

 PUASA KE 26........

pejam celik pejam celik dah 26hari kita berpuasa n hari last aku bekeje...sok planing pas subuh ak nak gerak balik kg(temerloh)....cti raya ak bmula dari 27-08-2011 ~ 04-09-2011 wahh terbaikkkk...
Otak masuk ofc hari nie tak ad lags mood nak buat kerja..padahal keje makin blambak bukan buat makin cikit.....pelik la..adoi..
Haa shoping...semalam sebelum balik ak dah shoping cikit untk ak...ak singgah kat Time Square beli anak tudung mgikut tema baju raya la..class gtu...ak beli baju untuk c kecik tu..smart plk ak tgk kemeja guess tu...bju dia mahal dr tudung2 ak...xpelh lg pn dia sorg je....x botak lagi la...klo abg ak no 2 kawen ad xd rambt nnt.....
Kehangat n x sabar ak makin terasa...huhu....x sabar nak balik..tapi sebelum ak balik..ak nk g mrayap kat jalan tar..cr jubah ayah ak...huhu.....nk cr kuih raya cikit...buat2 jugak....beli2 jgk..takut kuih yg buat tu x cedap..masak owg nak makan..huhuhu
Akhirnya ak gan dia terus myepi tanpa berita..ak pn xtw apa salah ak kat dia...tp ak x kisah sedangkan ini yang aku ingin kan..jalan terbaik untuk ak dan dia...moga jalan yang kami pilih ni tak akan patah semua..aku percaya dia bukan d takdir kn untuk d cc ak untuk selamanya..dia sekadar datang untuk memberi kbhgian dan membawa sekali sedihhan ak bsama.....:)



Thursday, 18 August 2011

Berbuka pose d vivo at TiMe SqUaRe


Helo3...salam......hehe.....
     Haaa akhrnye permintaan adk2 ku ak makbulkan jgk la....baru2 nie aku g bbke kat TS(time square)mne lagi nk g slain kat ctu..huhu....kat leval bawah skli...pe kena nye Vivo...nie gara2 tikah duk mbaca blog Cik Epal je...tu tau mne tempat best n mahal nak makan..hahaha
    Yang pergi..tikah..nadia..wan..n aku je....yang lain semua ad hal..mcm aku dlu la...hehe...walaupun x ramai tp tetap mgempak kat n d sbbkan kami tempat tu tak xd spech utk owg lain nak bbke.....
    Kalau oder jangan cakap la...smua dlm senarai tu sedap...tapi mmg sedap pn...nak cakap satu2 ak dh lupa apa namanye..yang aku ingat..makanan ak dengan wan rm12.00 plus servs tax dah rm14.00,,,huhu...tikah n nadiah dok cibuk nak air yang cik epal minum....haa ambk ko rm10.00 satu air tu..haa minum2 smpi x terminum sbb manis..'bak kata wan boleh kew basah tekak mnum air tu..''hahah..lagi 1 desrt la sgt...tikah oder tiru lagi yang cik epal mkn....itu je dh rm9.....hehe...
    Apa2 pun benda dh lepas n ada juga kenangan n ada juga bda nk cite bulan owg tya or bulan puasa akan dtg kn....dengan nadia kena bahan kaw2 sebb x pandai2 nk snap kamare hp wan..tu yang gelak smpi nagis..wan plak kaki bahan.....aku ni plak duduk tepi tkah asik nak mcubit je...hahaha....mcm2 gelagat....
    So apa2 pn...best....hope ad rezeki n umur panjang kita bbke lagi d tahun yg akan dtg jika Allah memberi lagi kita peluang....


Planing seterusnye karoke..mcm bese...dah 2bulan x test vokal...bab kata wan..apa2 pun nanti ak update blog k......bbye......

Monday, 15 August 2011

pilU hati...:(


hAtIMU mILIKku



Pernahkah engkau hargai
cintaku yang sejati
pernahkah engkau mengerti
akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu :(
betapa agungnya asmaramu
membuatku terpaku
Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku ini
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Kan kuabadikan dikau
suatu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa
untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah
di dalam hidupku ini :(

chorus:
Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu


Sunday, 14 August 2011

15 HARI BERPUASA...jeng..jeng..jeng...


Dah lama aku tak update blog ak nie.....so jom syok sendiri....<3


Dah 15hari kita berpuasa so bermakna tinggal 15hari lagi kita nak menjelam hari raya...smpai skunk aku tak balik lagi kampung untuk berbuke puasa dengan mak aboh aku...cian dowg bbuke dua..wahh mcm bcinta plk ek....
Ak plak mne dan nak balik,keje sabtu...nak naik apa...kete aku kat abi aku lagi...sje tak nak hantar dia tahu aku......klo naik bus..mne dan nak balik ahad..ad bbke dalam best..erm tak best...
N aku pn dah lama tak jumpa abi aku last balik kampung hari tu...arghhh bengang.....cibuk keje....agk2 la derr...pas dia balik...agk cikit lain,,tp xtw lh bile jumpa...ak harap befor balik cuti raya dia ada masa untuk aku....jgn buat,aku buat lagi parak..:)
Makin lama puasa,makin rasa malas nk keje,keje blambak..nk kena rush g ofc kat serdang..aduhh malas la...naik public trasport pg2 buta...nak cr teksi..naik harta sndr ad moto je...lesen xd..(tp berani kew klo btl ad lesan)huhu...patah kaki n patah hati d buat time puasa nie...tak moh ok2....
Wah mr sengal(Ktv) dah nk btunang,,,taniah...aku tumpang tangan gembira...akhrnye dia bhgia jgk...hri tu mcm owg mati bini mgharapkan aweks dia yg enth apa2 tu ak dengar bserabut..hehe...sori..
Ni dalam otak,,bila la mau gaji....mau shoping nie...baju mak aboh tak bebeli lagi nie.....bahan2 nk buat biskut raya..hehe..tahun lepas tak buat...
Hehehe...cuti aku start 27 until 4/10/11 wah lama gtu....ek...haa ambk ko 4hari tolak gaji...sbb bru masuk dalam tahanan reman so kena tolak gaji lh....
Bila dah 15 puasa,makin cepat je abis aku conteng klander table aku nie,dh mcm2 sejarah aku tulis kat dalam nie...hmm...xd lgs buat aku epy..wawawa...(cian ak)arghh layan la..janji aku bdiri d atas kaki sendiri n kbhgian ak sendiri...apa pun xboleh.....
Ak tak peduli,apa nk jadi-jadi lah...wah mcm garang je statement nie..padahal kecut kot bila bdepan..hahaha...lex der jgn marah k..awk tu dah tu,so nanti makin tua..ek,,tapi badan,muke,saiz,,(saiz apa ek..hahahaha..opsss)tak same dengan usia dalam ic je bro...haha...whatever chill k..apa nak jadi kita kena tanggung sebab kita dah buat pandir/dan mgeruh kan keadaan yang makin hari makin parah kita nk bla...wahh...pe aku merepek nie.....
Selagi ada masa untuk kita pikir,selagi itu kita mampu buat keputusan yang tepat..so pikirkn lah wahai cik/en reenafahlafi...hehe...

Friday, 5 August 2011

DoA UnTuK sAnG kEkAsIh

Ya-Rabbul Ariffin
Tuhanku,Seandainya telah kau takdirkan dia milikku.. tercipta buatku
Dekatkan lah hatinya dengan hatiku
Tetapkan lah kemesraan antara kami

Agar kebahagiaan ini kekal abadi

Ya Muhaimin
Dan Tuhanku
Seiringkan lah kami mengharungi hidup luas ini
Ke tepian yang sejahtera

Ya Rabbul Fatihin
Tetapi Tuhanku yang Maha Pengasih
Seandainya telah kau takdirkan dia bukan milikku
Bawalah dia jauh dari pandangan ku
Luput dari ingatan ku
Dan peliharalah aku dari kecewa

Ya Rabbul Izzati
Serta Tuhanku yang Maha Mengerti
Berilah aku kekuatan melontar bayangannya ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Dan gelap pekat awan
Agar aku bisa bahagia
Walaupun tanpa dirinya

Ya Rabbul Quddus
Dan Tuhanku
Biar sekuat mana aku menyintainya
Aku pohon agar Tuhanku
Melenyapkan perasaan ini
Sekiranya dia ditakdirkan bukan milikku

Ya Rahman Ya Rahim
Tapi sekiranya dia ditakdirkan untukku
Kupohan agar takdir memperkuatkan kasihku padanya
Selagi tidak melebihi kasihku padaMU

Amin....                                                                 Kepedihan yg teramat

Wednesday, 3 August 2011

WhEn My HeaRt To Be StRoNg...!!!!



SeRiBu SeTiA

kita yakin suratanNya jodoh kita
kita sedar asmara siapa y membara
biarpun beribu batu
aku akan pertahanKan
siapa pun akan bosan
jika sering di lupakan
siapapun akan mahu keksihNya kekal setia
aku masih mampu untuk bersamamu menempuh dugaan
aku masih rehdo apa yang ku ada selagi kau 
dengan ku
cinta tanpa jiwa tak mungkin selamaNya
harta atau rupa harta hiasan manusia
yg pastinya perihara ohh
secebis hati ini..
ku doa kita berasa untuk esok dan selamaNya
hanya aku kekasihmu mahsyurkan lah
semikan kasih yang luka
agar gemelap semula
hanya aku kekasih mu ke akhri hayat....


            "when my heart to be strong" persoalan yg aku sendiri smpai skunk aku tak dapat jawab untuk diri aku sendiri...Yallah,,apa lah nk jadi dengan diri aku nie...pe yang aku dah buat nie...apa yang memdorong aku buat,memikir ke arah yang mcm nie....
             Apalah yang aku nak dalam kehidupan aku nie sebelum ALLAH menarik haknye..apa lagi yang aku tak puas kecapi selama 24tahun aku hidup...Engkau berikan lah satu jalan yang aku tak akan patah semula..selasaikan kan jalan kebuntuan aku ini YALLAH...
            Aku rasa gelisah je,resah memikir apa yang akan terjadi pada hari esok..lusa...dan akan datang....Yallah kenapa ,,aku rasa takut kehilang insan yang aku sayang..kenapa mesti kau kena pikir n mcari nahas sedangkan dah tau benda tu akan terjadi...heee sengal...dan jadi gini mula la touch n go....
           Nak tapi x nk...aduh....nk msj tapi nk kena jauhkan diri..kalau msj masuk mst nk balas...tak ada msj mcari/call..ehh apa nie..adoii....wehhh apa nk buat.....tetap dgn pendirian....
            
            

pREsSuREeee.......:(

 


Tension.............!!!!
Bila puasa nie bertambah malas nak buat keje,dengan suasana yang sunyi...huhu....internet kena block...bwk broadband x d bagi...arghhhh...pe aku nk buat nie...mgadap akaun hari2 jenuh dah kepala nie....tgu email dr compny audit lme.....wahhh....
Mood tgangguuu....baca novel online sakit mata,email bdk2 nie..hmm.....dowg pn ad komitment sndr....masuk 9pg kuar 5pm...kekdg balik lebih masa y d tetapkn sebab aku kuar g sembhyg kat Hotel Parkroyal...pe punya owg la...tu pun nk tolak.....Blik aku terus g bazar cari makan..malas kot nk masak....lgpun makan sorg..mula la hiba je...bbuka sorg...bsahur tu kekdg dgn mne bilik...bbuka tu la,mula la nk mngs....makayah jauh...pakwe..hmm...bila perlu muncul..tapi aku nie ad kew pakwe...mne ad...agrhhh x mati kot xd status bgelak Aweksss owg....
Tgk tv smpi kol 10,pe lagi sumbat handfree bwk tdoa,sedar2 kol 5pg tuk bsahur....itu lah rutin  harian aku bila time puasa nie.....ahhh nk balik kg...cian mak aku kkdg bsahor sorg..my dad keje...sekurg2 x jemu mkn yg d beli..tapi mcm letih je nk balik..ahd da nk balik cinie....kete xd...sekurg2 ad kete..pg2 isnin tu aku gerak je balik kl...Bila ek nk ambk kete..hmmm nnt ambk kete,,moto ak kt bwh tu tak d reapir lagiii..hmmm....
Kekadang bila time puasa nie dapat mrasa lagi hiba bila owg yang aku  syg mcm bz n kurg msj je...just bgn tdo cll,,nk gerak g mne2 bg tw..tu je...ak pun kekdg naik touching la kot...aku terus off hp....smpi subuh br ak on...lantak lah..masing2 dh besar n dh boleh pikir...tapi k jgk bile puasa nie x jumpa...tak blaku mbatalkan puasa(opsss,yelh bda pan mata)hmmm....sedihhh.....