Thursday, 25 August 2011

MaKiN tErAsA AkAn KeHaDiRanNYA

 PUASA KE 26........

pejam celik pejam celik dah 26hari kita berpuasa n hari last aku bekeje...sok planing pas subuh ak nak gerak balik kg(temerloh)....cti raya ak bmula dari 27-08-2011 ~ 04-09-2011 wahh terbaikkkk...
Otak masuk ofc hari nie tak ad lags mood nak buat kerja..padahal keje makin blambak bukan buat makin cikit.....pelik la..adoi..
Haa shoping...semalam sebelum balik ak dah shoping cikit untk ak...ak singgah kat Time Square beli anak tudung mgikut tema baju raya la..class gtu...ak beli baju untuk c kecik tu..smart plk ak tgk kemeja guess tu...bju dia mahal dr tudung2 ak...xpelh lg pn dia sorg je....x botak lagi la...klo abg ak no 2 kawen ad xd rambt nnt.....
Kehangat n x sabar ak makin terasa...huhu....x sabar nak balik..tapi sebelum ak balik..ak nk g mrayap kat jalan tar..cr jubah ayah ak...huhu.....nk cr kuih raya cikit...buat2 jugak....beli2 jgk..takut kuih yg buat tu x cedap..masak owg nak makan..huhuhu
Akhirnya ak gan dia terus myepi tanpa berita..ak pn xtw apa salah ak kat dia...tp ak x kisah sedangkan ini yang aku ingin kan..jalan terbaik untuk ak dan dia...moga jalan yang kami pilih ni tak akan patah semua..aku percaya dia bukan d takdir kn untuk d cc ak untuk selamanya..dia sekadar datang untuk memberi kbhgian dan membawa sekali sedihhan ak bsama.....:)



Thursday, 18 August 2011

Berbuka pose d vivo at TiMe SqUaRe


Helo3...salam......hehe.....
     Haaa akhrnye permintaan adk2 ku ak makbulkan jgk la....baru2 nie aku g bbke kat TS(time square)mne lagi nk g slain kat ctu..huhu....kat leval bawah skli...pe kena nye Vivo...nie gara2 tikah duk mbaca blog Cik Epal je...tu tau mne tempat best n mahal nak makan..hahaha
    Yang pergi..tikah..nadia..wan..n aku je....yang lain semua ad hal..mcm aku dlu la...hehe...walaupun x ramai tp tetap mgempak kat n d sbbkan kami tempat tu tak xd spech utk owg lain nak bbke.....
    Kalau oder jangan cakap la...smua dlm senarai tu sedap...tapi mmg sedap pn...nak cakap satu2 ak dh lupa apa namanye..yang aku ingat..makanan ak dengan wan rm12.00 plus servs tax dah rm14.00,,,huhu...tikah n nadiah dok cibuk nak air yang cik epal minum....haa ambk ko rm10.00 satu air tu..haa minum2 smpi x terminum sbb manis..'bak kata wan boleh kew basah tekak mnum air tu..''hahah..lagi 1 desrt la sgt...tikah oder tiru lagi yang cik epal mkn....itu je dh rm9.....hehe...
    Apa2 pun benda dh lepas n ada juga kenangan n ada juga bda nk cite bulan owg tya or bulan puasa akan dtg kn....dengan nadia kena bahan kaw2 sebb x pandai2 nk snap kamare hp wan..tu yang gelak smpi nagis..wan plak kaki bahan.....aku ni plak duduk tepi tkah asik nak mcubit je...hahaha....mcm2 gelagat....
    So apa2 pn...best....hope ad rezeki n umur panjang kita bbke lagi d tahun yg akan dtg jika Allah memberi lagi kita peluang....


Planing seterusnye karoke..mcm bese...dah 2bulan x test vokal...bab kata wan..apa2 pun nanti ak update blog k......bbye......

Monday, 15 August 2011

pilU hati...:(


hAtIMU mILIKku



Pernahkah engkau hargai
cintaku yang sejati
pernahkah engkau mengerti
akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu :(
betapa agungnya asmaramu
membuatku terpaku
Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa batas degupan jantungku ini
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Kan kuabadikan dikau
suatu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa
untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah
di dalam hidupku ini :(

chorus:
Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu


Sunday, 14 August 2011

15 HARI BERPUASA...jeng..jeng..jeng...


Dah lama aku tak update blog ak nie.....so jom syok sendiri....<3


Dah 15hari kita berpuasa so bermakna tinggal 15hari lagi kita nak menjelam hari raya...smpai skunk aku tak balik lagi kampung untuk berbuke puasa dengan mak aboh aku...cian dowg bbuke dua..wahh mcm bcinta plk ek....
Ak plak mne dan nak balik,keje sabtu...nak naik apa...kete aku kat abi aku lagi...sje tak nak hantar dia tahu aku......klo naik bus..mne dan nak balik ahad..ad bbke dalam best..erm tak best...
N aku pn dah lama tak jumpa abi aku last balik kampung hari tu...arghhh bengang.....cibuk keje....agk2 la derr...pas dia balik...agk cikit lain,,tp xtw lh bile jumpa...ak harap befor balik cuti raya dia ada masa untuk aku....jgn buat,aku buat lagi parak..:)
Makin lama puasa,makin rasa malas nk keje,keje blambak..nk kena rush g ofc kat serdang..aduhh malas la...naik public trasport pg2 buta...nak cr teksi..naik harta sndr ad moto je...lesen xd..(tp berani kew klo btl ad lesan)huhu...patah kaki n patah hati d buat time puasa nie...tak moh ok2....
Wah mr sengal(Ktv) dah nk btunang,,,taniah...aku tumpang tangan gembira...akhrnye dia bhgia jgk...hri tu mcm owg mati bini mgharapkan aweks dia yg enth apa2 tu ak dengar bserabut..hehe...sori..
Ni dalam otak,,bila la mau gaji....mau shoping nie...baju mak aboh tak bebeli lagi nie.....bahan2 nk buat biskut raya..hehe..tahun lepas tak buat...
Hehehe...cuti aku start 27 until 4/10/11 wah lama gtu....ek...haa ambk ko 4hari tolak gaji...sbb bru masuk dalam tahanan reman so kena tolak gaji lh....
Bila dah 15 puasa,makin cepat je abis aku conteng klander table aku nie,dh mcm2 sejarah aku tulis kat dalam nie...hmm...xd lgs buat aku epy..wawawa...(cian ak)arghh layan la..janji aku bdiri d atas kaki sendiri n kbhgian ak sendiri...apa pun xboleh.....
Ak tak peduli,apa nk jadi-jadi lah...wah mcm garang je statement nie..padahal kecut kot bila bdepan..hahaha...lex der jgn marah k..awk tu dah tu,so nanti makin tua..ek,,tapi badan,muke,saiz,,(saiz apa ek..hahahaha..opsss)tak same dengan usia dalam ic je bro...haha...whatever chill k..apa nak jadi kita kena tanggung sebab kita dah buat pandir/dan mgeruh kan keadaan yang makin hari makin parah kita nk bla...wahh...pe aku merepek nie.....
Selagi ada masa untuk kita pikir,selagi itu kita mampu buat keputusan yang tepat..so pikirkn lah wahai cik/en reenafahlafi...hehe...

Friday, 5 August 2011

DoA UnTuK sAnG kEkAsIh

Ya-Rabbul Ariffin
Tuhanku,Seandainya telah kau takdirkan dia milikku.. tercipta buatku
Dekatkan lah hatinya dengan hatiku
Tetapkan lah kemesraan antara kami

Agar kebahagiaan ini kekal abadi

Ya Muhaimin
Dan Tuhanku
Seiringkan lah kami mengharungi hidup luas ini
Ke tepian yang sejahtera

Ya Rabbul Fatihin
Tetapi Tuhanku yang Maha Pengasih
Seandainya telah kau takdirkan dia bukan milikku
Bawalah dia jauh dari pandangan ku
Luput dari ingatan ku
Dan peliharalah aku dari kecewa

Ya Rabbul Izzati
Serta Tuhanku yang Maha Mengerti
Berilah aku kekuatan melontar bayangannya ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Dan gelap pekat awan
Agar aku bisa bahagia
Walaupun tanpa dirinya

Ya Rabbul Quddus
Dan Tuhanku
Biar sekuat mana aku menyintainya
Aku pohon agar Tuhanku
Melenyapkan perasaan ini
Sekiranya dia ditakdirkan bukan milikku

Ya Rahman Ya Rahim
Tapi sekiranya dia ditakdirkan untukku
Kupohan agar takdir memperkuatkan kasihku padanya
Selagi tidak melebihi kasihku padaMU

Amin....                                                                 Kepedihan yg teramat

Wednesday, 3 August 2011

WhEn My HeaRt To Be StRoNg...!!!!



SeRiBu SeTiA

kita yakin suratanNya jodoh kita
kita sedar asmara siapa y membara
biarpun beribu batu
aku akan pertahanKan
siapa pun akan bosan
jika sering di lupakan
siapapun akan mahu keksihNya kekal setia
aku masih mampu untuk bersamamu menempuh dugaan
aku masih rehdo apa yang ku ada selagi kau 
dengan ku
cinta tanpa jiwa tak mungkin selamaNya
harta atau rupa harta hiasan manusia
yg pastinya perihara ohh
secebis hati ini..
ku doa kita berasa untuk esok dan selamaNya
hanya aku kekasihmu mahsyurkan lah
semikan kasih yang luka
agar gemelap semula
hanya aku kekasih mu ke akhri hayat....


            "when my heart to be strong" persoalan yg aku sendiri smpai skunk aku tak dapat jawab untuk diri aku sendiri...Yallah,,apa lah nk jadi dengan diri aku nie...pe yang aku dah buat nie...apa yang memdorong aku buat,memikir ke arah yang mcm nie....
             Apalah yang aku nak dalam kehidupan aku nie sebelum ALLAH menarik haknye..apa lagi yang aku tak puas kecapi selama 24tahun aku hidup...Engkau berikan lah satu jalan yang aku tak akan patah semula..selasaikan kan jalan kebuntuan aku ini YALLAH...
            Aku rasa gelisah je,resah memikir apa yang akan terjadi pada hari esok..lusa...dan akan datang....Yallah kenapa ,,aku rasa takut kehilang insan yang aku sayang..kenapa mesti kau kena pikir n mcari nahas sedangkan dah tau benda tu akan terjadi...heee sengal...dan jadi gini mula la touch n go....
           Nak tapi x nk...aduh....nk msj tapi nk kena jauhkan diri..kalau msj masuk mst nk balas...tak ada msj mcari/call..ehh apa nie..adoii....wehhh apa nk buat.....tetap dgn pendirian....
            
            

pREsSuREeee.......:(

 


Tension.............!!!!
Bila puasa nie bertambah malas nak buat keje,dengan suasana yang sunyi...huhu....internet kena block...bwk broadband x d bagi...arghhhh...pe aku nk buat nie...mgadap akaun hari2 jenuh dah kepala nie....tgu email dr compny audit lme.....wahhh....
Mood tgangguuu....baca novel online sakit mata,email bdk2 nie..hmm.....dowg pn ad komitment sndr....masuk 9pg kuar 5pm...kekdg balik lebih masa y d tetapkn sebab aku kuar g sembhyg kat Hotel Parkroyal...pe punya owg la...tu pun nk tolak.....Blik aku terus g bazar cari makan..malas kot nk masak....lgpun makan sorg..mula la hiba je...bbuka sorg...bsahur tu kekdg dgn mne bilik...bbuka tu la,mula la nk mngs....makayah jauh...pakwe..hmm...bila perlu muncul..tapi aku nie ad kew pakwe...mne ad...agrhhh x mati kot xd status bgelak Aweksss owg....
Tgk tv smpi kol 10,pe lagi sumbat handfree bwk tdoa,sedar2 kol 5pg tuk bsahur....itu lah rutin  harian aku bila time puasa nie.....ahhh nk balik kg...cian mak aku kkdg bsahor sorg..my dad keje...sekurg2 x jemu mkn yg d beli..tapi mcm letih je nk balik..ahd da nk balik cinie....kete xd...sekurg2 ad kete..pg2 isnin tu aku gerak je balik kl...Bila ek nk ambk kete..hmmm nnt ambk kete,,moto ak kt bwh tu tak d reapir lagiii..hmmm....
Kekadang bila time puasa nie dapat mrasa lagi hiba bila owg yang aku  syg mcm bz n kurg msj je...just bgn tdo cll,,nk gerak g mne2 bg tw..tu je...ak pun kekdg naik touching la kot...aku terus off hp....smpi subuh br ak on...lantak lah..masing2 dh besar n dh boleh pikir...tapi k jgk bile puasa nie x jumpa...tak blaku mbatalkan puasa(opsss,yelh bda pan mata)hmmm....sedihhh.....

Sunday, 31 July 2011

hArI eSoK dAh PuAsA........:)

        bILA menerpa nye puasa mak dengan aboh la owg yang bpaling sibuk kat kampung n suruh anak2 dia yang tak berapa ramai nie balik untuk makan bersama2...Siap banyak kali nak pastikan yang anak2 dia nie balik tak....aku nie dah memg kejenye balik,tapi baliknye tak tau lah bila,,,abg aku yang sulung dah mmg balik awal lagi dengan fmly dia...yang abg aku yang tengah mcm payah cikit,nak tgu aboh  call bru nk balik...so aku abs keje kol 1 hari sabtu,abg aku yang tengah nie pun balik setelah aboh call,so kau patah semula la balik umh,ingat aku nak gerak balik guna transport awan je,kete aku kat Abi aku...so kol 2 lah aku gerak sampai kol4lebih..
          Sampai je aku terus balik kampung sebab mak dengan aboh kat kampung....tapi masa tu abg aku yang sulung xd...balik umh akak ipar aku..seronok jgk kumpul 1fmly,lgpn kami b'3 je..tak ramai...membuatkan ramai n kecoh sebab adnya C kecik tu...Hari ahad planing aboh nk bakar ikan..peah..dengar dak Abi aku sibuk nak ikut balik jugak,so dia balik ahad...sampai kol 8pagi sedangkan pg kol 2 tu balik smpai kl....abi2...
          Lagi lah meriah,so angah ni plak nk bawak awek dia balik,tapi xnk suruh tido kat umah..pelik btl...nk suruh naik bus nanti takut hilang/sesat..nk suruh tumpang abi aku dia gerak pg...hmm last2 mrajuk...wawawa..pjuk la aok...huhu
So,pagi semua dah tak ada kat umah...balik mandi umah sana.tinggal aku,abi aku,c kecik mak dgn aboh je...angah pg2 dah blik sebab nk basuh baju,,,,along dgn akk ipar nk balik mnd sbb bju x bwk blik kg...c kecik plk xnk ikut mak dgn ayh sebb dh ad nenek..lg tak hirau kat mak ayah dia...
          Bila semua dah ada,buat keje masing2 la..aku dengan akk ipar basuh ikan...along dengan angah panjat pokok manggis,abi aku tdo..hahaha...cian sbb x cukp tdo...mak aboh xd apa..ok je...c kecik duk membuas,,,,adoii....tak lama aku g kaco abi aku pun bangun,,,sengan sbb umh owg...dia flow angah g ambl buah manggis...
         Settel bakar ikan apa semua kol 2.30 baru siap masak....lauk2 yang ad,,,huhu...ikan bakar (ikan talapia/kembong) cicah dengan kicap,gulai masam ikan patin,kerang rebus(abi bawak)peah memg cedap la mkn tghari tu..perut masing mmg semua mbuncit la...hahaha
         Lauk yang lebih tu aku,abi ,angah n angah bwk balik untuk awek dia..sebab senang nk bsahur nanti..huhuhu....aku dengan abi gerak balik kol 4....sebab dia nk keje kol 8mlm.angah balik plak lepas tu..along balik isnin sebab Johor kan cuti.....mak aboh kami balik dlu yea...nnt ada masa puasa kami balik lg..isyaallah sebab mamat nie tak boleh d bw bjanji sebab kejeN malam..hehehe...
so my brother n sister n law...see u masa raya ek...hehe...mmuahh...

Bila RaMaDhAN mEnJeLMa LaGi.....!!!! --<@

         Bila puasa menjelma sahaja ingatan aku tak terus ligat mengingat apa yang terjadi setahun yang lepas..YaAllah cepatN masa berlalu dah nk dekat setahun pun aku kat Kl.....
         Dulu masa aku tanam anggur kat kampung, time puasa aku berniaga kat bazar ramadhan..best n membuat aku rasa senang hati..apa je yang aku jual....Jual air..air Cincau...air Teh bunga(air nie adalah air wajib bg kami untuk jual...so mmg sllu abs..pastu air Cendol...haa air nie pun sama laku..sebab mak aku nie dului2 mmg mjual cendol so semua owg dh tau....Adalah cikit2 jual kuih,bg pelengkap atas meje kan....mak aku jual cendok dengan sagu kosong..haa....klo yang xnk beli yang dah siap..tu je cara nya
        Tiap petang memg aku sorg je pergi berniaga,mak ak just tolong kat umh je sediakan brg2...lg2 dlu ada ank sedra aku kat umh....aboh aku plk keje...klo g keje dia just tolong bukak payung je untuk aku..mmg tak ada kekuatan la aku nk membukanye....
         Angkat barang atas hilax kekdg mak aku tolong kekdg aku sorg je...so aku pun g lah niaga..hahaha...makcik pakcik bdk2 yang kenal aku memg tak cya la aku dengan bwk hilax...turun kan barang semua...tu lah nama mencari rezeki dengan 1 nekad pas raya aku akan cari keje kat KL.....
        Tapi biasa la dengan cuaca yang tak menentu,kalau jual air nie time2 hujan mmg kurang laku,lagi2 saingan kita dekat2...ada gerai yang tak jual air sama dengan aku pun sok2 jual air yang sama....adoii manusia nie,x boleh tgk owg lain laku cikit,mula dengki...huhu....
        Seronok niaga bila laku,hehe...pastu owg kenal kan..ramai la dtg...hehehe...aoh aku nie mjelma time dh bungkus pun....kalau tak aku sorg2 je....tapi untuk tahun nie x berniaga dah,aku pun dah keje,cian plak kat mak aku,,,dia pun nk g masjid smbyg tarawih..lg2 my dad tak bagi dah niaga,,,cukup dengan rezeki apa yang ada...
        Kalau boleh ulang semula,akan aku ulang tapi apa yang terjadi memg kita sendiri tahu ia dah menjadi kenangan sama ada ia manis mahupun pahit...Allah tu maha berkuasa memberi kita rasa apa yang asa...kekadang hati kita tak puas menikmati apa yang ada...
        Tapi bagi aku,apa yang boleh di undur aku akan cut2 bagi cerita sedih itu hilang dari benak hati.biar cerita bhgia mnerpa diri buat kita sentiasa tersenyum sendiri....Yallah,,apa lah perjalanan yang kau aturkan untuk hamba mu ini yaallah...sudahkan ia dengan kebhgian yang d impikan...amin....

Thursday, 28 July 2011

sambunggg....Al kisAh HaRiMaU MaLaYa....



Heloo...heloo..heloo...what up's!!!! jom smbg cte aku yg lepas....






Kisah d sambung bila dah abs menontonNye...


Abis je keje aku terus pecut kuar ofc mnuju ke lrt.sebab dh janji dengan aminah nk jumpa dekat lrt chan sow lin,sampai je aku kat lrt hang tuah...amboy...nie lrt runtuh kew apa...upenye pyokong harimau malaya dh stanby tgu lrt nk ke bukit jalil...huhuhu.....termasuk lah aku...
So,walau mcne pn aku nekad nk redah masuk dalam perut lrt nie...huhu so aku bjaya membolosiNye...so memg padat lah,so aku sampai je lrt chan sow lin,peahhh mana lah ct aminah nie...so ak call bru lah jumpa..bincang2 kalau macam nie aku dengan fariha tak akan lepas masuk nk kew bukit jalil...so aku call my frenz fariha suh dia g lrt pwtc..sebb ctu itu je jalan yang ada...kalao nk tgu kat lrt chan sow lin mmg smpi kol brap...so kami naik lrt mnuju kew lrt pwtc jumpa d sana...
So kami terus menuju kew lrt bukit jalil...siap boleh duduk lagi..hahaha....kecian owg lain...memg padat dengan manusia lah...semangat kita myokong harimau malaya..bayangkan 90ribu yang hadir....mbanjiri stadium Bukit Jalil....
Sampai je kat lrt Bukit Jalil,nk masuk plak satu hal,mmg ramai dengan sorak kan yang membuat kan owg lain turut serta myorak..so aku jd leder la bwk bdk2 nie..hahaha....nak masuk kew stadium kena tempuh pintu lrt Bukit Jalil dlu,siapa yang ada kad pergi balik kew bukit jalil ada haluan yang tersendiri dan touch n go ada halaun yang tsendiri...so fariha dah terpaksa pisah sekejap...aku dengan ct aminah still sama...so aku dengan dowg semua mnuju kew stadium dengan bpimpin tangan...haa boleh bayang kan.,,hehe..so aku nk beli jersi harimau malaya untuk aku pakai n untuk my dad....
So jumpa la...1st aku g beli tiket aku tanya rm45.00 g time masa plawanan dh turun jadi rm25.00 haha..pe lgi dh beli sarung la weeee...hahaha...semangat....
C fariha nie lapa plok...so g mkn dlu....owg lain dh b'asak masuk stadium...kami dan lagi bposing...n mjdi bahan bukti untuk d send kew pada owg sepatutnye...hahaha....so bila settel je isi perut aku dengan dowg b'gasak masuk..haa ambik ko..stadium dah penuh....adoiii tensoinn!!!...ahh aku tak kira...nk juga msuk n tgk dengan jelas.....blari2 nie masuk pintu pagar n serah tiket...so bila masuk mmg tak akan ada kerusi yang kosong la,aku pun tarik c fariha dgn aminah cari tempat lain..dah btangga2...tangga dengan tingginye...adoii...so aku pusing half stadium masuk jgk ikut cela2 owg...siap panjat kerusi langsung..siap pakcik yang aku halang nie naik bengang dengan aku suruh bganjak sebab dia tak nampak...so ada mamat kat ats2 nie suruh naik..sebab ad kerus yg kosong..ahh dengan muka yang cun,aku pun naik la..ad yang ofer duduk atas riba la..gila apa....hahaha...so aku suruh fariha dengan aminah flow aku.,,,dengan bantuan dowg aku dengan dowg dpt duduk....tw dak abi aku ne mmg mgamuk la....
Haa ada plok dalam stadium tak ada line,,,aduh mcne nie...so perlawanan pun bmula,,,aku pun pe lagi bola..depan mata kan..sedangkan dalam tv pun tangan tak pegang hp ini kan plak depan mata...sori tw B...jp je...Dengan bebekalkan sorak kan...nyanyi lagu negara ku mmg happening...stadium tu pnh dengan baju warna kuning hitam dan biru merah je...jersi merah xada pun..hahaha...
Bermacam2 aksi yang d tjukkan,dengan gol yang bbhyaa nasib la pjaga gol kita tu ter hebat,tapi yang tak puas hati pmain singopre nie asik sakit je..kat blagak sangat mampu bermain atas rumpat..nie cikit jatuh n saja2 buat lengah kan masa..ahh geram...
Aku nie dengan memberi tumpun yang cukup...siap bsorak sampai nk tercabut anak tekak dah nie...siap mjerit2..tepuk tangan lagi....hahaha...dah tak hirau dah aku duduk tepi sapa.....so separuh masa pertama baru je blalu....
Pemain semua brehat, so aku dengan fariha n ct aminah pun pe lagi kan..posing la....n ada owg datang jual bugger n air..hahaha...tapi tak beli pun kami dah ciap2 beli kat luar td...lapo weh tadi makan tgesa2....so tak lama lepas tu permainan pun di teruskan....sorakkan x akan d lepaskan...pemain semua nye semangat nak menang...malaysia mdahului singapore bila safee sali mejaring 1 gol untuk malaysia pada 57 mint dan sygnya apabila 13mint berlalu  singapore berjaya menjaringkan gol  penyamaan melalui Shi Jiayi pmain singapore. dan 20mint pelawan pemain harimau malaya tidak mampu nak mjaringkan 
gol lagi dan sekadar mencacat keputusan seri 1-1 menbawa kekalahan agregat 6-4.
So tak apa lah apa aku,dowg semua dah buat yang terbaik...kami tetap happy...n berpuashati....so mana boleh tunggu la,dah abis kami gerak keluar stadium nnt takut tak lepas kuar ramai owg....kami mcm biasa la bpegang tangan so aku yang bawa dowg keluar..nk sampi kew lrt semula mmg byk sgt halangan..eh bagi kami xdnye...hahaha...gasak je ramai2 tu...tapi 1 je kena jaga...dari kena raba...dowg nie mana pasel gat..huhuhu...dalam sesak2 nk ke lrt..kami tetap boleh bposing taw..huhu....so kami teruskan pjalanan ke lrt sebab dah jadi kelam kabutnye kami dah kew jauh sana nu,,sebab td kami g jauh nk cari tempat duduk..so kami kena g tempat mula2 kami masuk...huhuhu...so sampi je kew pintu lrt dgn tak boleh masuk sebab kat ats dh penuh,n kami still tunggu bila pintu dah buka..yaALLAH btolak2 sampi yang ada budak kecik mnangis2...dowg mjerit sebab bdk2 dah nagis...
Haa dapat je masuk lrt lepak duduk,bg dowg masuk dulu....
Sedang molek aku tgu lrt n terpikir kenapa handphone aku nie diam je...aku cuba call Abi aku amboii x angkat naik lengoh dah jari duk tekan no dia...so aku pun bengang la dia x angkat2..aku terus off..pastu alamak on semula la,mak aii banyak gila masuk SMS n MISSCALL dari Abi aku..aduhai..agak dah mmg bgaduh la kjp lagi.....bukan salah aku,dah line xd...ayat dah sedih2 dah dia b...sampai cakap aku lupa dia bila jumpa bola...Abi nie..mne ad la......smpi kew sudah aku call tak angkat..sampai ke umah dia x angkat..geram plk...
Dalam kol 12.30am aku cuba call dia angakt cakap tetido kat RNR temerloh...aduh abi nie....jgn la buat mcm nie...so mmg tak msj dh la....smpai kol 6pg td...so xd pa lah semua dah ok...selamat pun aku sampai umah...plawanan harimau malaya dengan singpore pun dah muktamd yang harimau malaya kita kalah..tapi tetap bpuashati n ada masa n kesempatan kami nak lagi...chill.....

Debaran makin terasa...Go harimau...go

                Semakin terasa debaran dan merasa keseronokan bila aku,fariha dan ct aminah decide nak meramaikan lari owg kat stadium tu....Korang pasti taw kan...malam ni Malaysia vs Singapore....aku dengan fariha membe aku nie dah awal lagi g beli tiket....hahahah...ciap cuti masa time lunch langsung kami drop g bukit jalil....
Sampai jangan cakap la.ingat kami g yang g beli...tengok mak aii...ramainye.....ada yang tiket rm50 dan rm30..rm5 untuk budak2....kehangatan bola makin teserlah,aku tengok makin membara....

Tapi tak syokNya C abi aku tak bagi pergi sebab :-
       1) Takut kena rempuh/pijak dengan owg ramai
       2) Takut kena raba (nie yg dia paling takut)
       3) Sebab dia tak ada(padahal takut aku g gan owg lain)
       4) Sebab aku g dengan semua ppuan

tapi abi Qu,syg dh beli pun tiket tu..hehehe..bagi la yea,nnt g tanpa izin takut jadi apa2..hahahah...so dia tak boleh kata apa la..sebab tiket dah pun d beli aku pun dah mms kat dia...peahhhh bengang gila dia...sori tau abi Qu...janji tak buat dh..kuar tanpa izin abi..hehehe.Ingat dah abis..upenye dia ckp lagi pasal nk g...adoiii....hehe..last dia bg jgk...tq abi qu..syg abi....hehehe(ampu2)

So,saat2 d nantikan dah tiba,,,aku dengan ct aminah dah janji nak jumpa kat Lrt Chan Sow Lin kol 6.30pm....pastu aku tgu plak c fariha smpi kol 6.45pm...baru gerak g Stadium...

So..nnt aku smbg lagi yea....chill

Wednesday, 27 July 2011

PiNdAh UmAh OoOoOoO...

aL- kIsAh kOI gAn AiN kEcIk -)


Tiba masanye 28hb koi gan ain pindah umah ke Aprmnt Tulip..patutnye dah kena kuar dah 25hb tapi mintak gan owner india tu smpai sbtu....pas keje koi kemas la barang2 pindah..yang ain plak 1 hal..dah tau nak pindah umoh g keje lambat semua keje dalam umoh abs kew dalam tandas semua koi kena tenyeh(basuh)  bengang je....kalau ikut kan tak kenal lama dah lama koi lipat mcm lipat pisang.....so owner tu call cakap kena kosong kan umah kol 4...tapi ain nie tak balik2 lagi hangin je d buatnye.....x lme dh nak settel baru la C kecik nie balik...tapi koi ok je...nama pn mbe weh....ktrg punggoh(angkat) barang kew bawah cikit....so angkut guna kete kesayang koi la...myvi koi..tp sebenor2nye koi tak suka myvi..tak pnh ada dlm senarai atau dlm erti kata lain dalam kepala otak koi ad list utk koi  pakai myvi....yang ad...hehe..Swif Suzuki,Bmw, haa paling mjd idaman Jazzz x tau ala apa yang myapuk koi nie smpi minat sesgt gan kete tu......so .myvi nie tak pnh koi pdg lgs...hahaha..sbb 1 reka bentuk dia mcm Katak..hahaha...

EEeeeeeeeee x ska....tp last kutuk pnya kutuk dpt jgk...nie gara2 aboh la...."aboh" kome xnok kete myvi nie.....xnok...xnok....:( tapi nk tak nak dengan muke yang terpakse koi ambk jelah ...now dia bguna jgk utk koi....hehehe....tq aboh n mak.....so ble kete koi dh penuh ktrg hantar la kat umoh baru kami kat Aprmnt Tulip ...huhuhu.....turun tingkat 4..naik tingkat 4..mmg lengoh la kaki..makkk.............tolong kaki kome lengohhh....bila dh antar 1st round kami patah smla kew umoh lama.....buat second round...smpai sendat kete koi di buatnya...x ada langsung ruang kosong d btnye....sebelum nk hantar barang owner tu dtg...so kami flow la dia check umoh...semua ok....abs la kisah koi pindah umoh...igt dan la koi nak balik phg jgk sbtu tu..tapi badan pun dah letih....koi balik esok...coz isnin-selasa koi cti..abg koi pindah umoh......berabooooooo....

so skunk koi gan ain duduk la dekat umoh yang baru nie..tapi yang mjadi masalah umoh tu menankutkan..sebab semua bilik semua kat atas...bawah ruang tamu n dapur je....bila masuk umoh tu suram semacam je..kalo dh msk umoh ble nk turun mmg tak lh....ble2 kena dudok umoh sorg2....so bila kena tinggal sorg kena cari jalan lain la supaya tak tdo kat umah....sebab bru2 nie pyewa balik sebelah kami baru je kuar umoh.....adoiiii......

Sunday, 24 July 2011

Sambungggggg...musim buah....

      Waaa best tu baru2 nie aku balik dengan C abi aku...jumaat mlm  aku gerak balik dalam kol 10 sebab C abi aku baru je abs keje kol 730 sampai s.alam....so nak kuar semula ke Kl mmg jem...so aku bagi la rest dulu cian dia,,,
      So,aku gerak dari umah dalam kol 1O mlm, aku drive umah sewa aku sampai umah kampung...C abi aku best je tdo...cuaca plak sejuk je kan...so tak pelah..cian jgk kat dia sebab letih...
      Sampai je kampung aku tengok umah aku dah gelap...memg lah dah gelap..dah kol 12,dah terang2 mak aboh aku dah tido..aboh plok keje kol 4pagi nanti.Dan2 je sampai hujan lebat terus...Aku ingat nak bukak pintu belakang, C abi aku pun ikut jugak...tak sempat pun...aku dah jumpa katak..hahaha..mjerit d buatnye,,,C abi aku agak2 lah gelaknye..dah la tu..eee...geram...
       Tak lama lepas tu mak bukak pintu....So salam semua...perut nie mmg lapar lah...bukan apa sebab tak makan pun gerak tadi...sebab nk cepat sampai...Kami pun masing2 buat halaun masing2,,,C abi aku kena tdo luar,tak kan  nak tdo dengan aku kot..wawawa...hehe..(gatal).mak dah pesan sebelum tdo..sok pagi kena bangun pagi2 sebab nak bawak C abi aku nie g b'urut badan,,,
       So kol 7 pg tu aku dah bangun dah,,tgk abi aku nie tak bangun lagi,,memg ad kesempatan la nk mgenakan dia,,,jeng,,jeng....dia pn bangun ciap semua...Aku pun gerak balik kampung g hantar C abi aku nie b'urut dulu....dah ciap semua dalam kol 11...cian aku tengok dia,,,semua sakit,,mmg la dh badan tu tak pernah nak b'urut lagi plak asik keje je...nanti dia cuti aku bawak dia balik kampung lagi..sebab kalo nk berurut nie kena 3kali...baru ok...
       Dah ciap tu aku gerak balik kampung,sampai tu mak aii banyaknye buah durian gugur..C abi aku nie memg suka sangat la,,sampai tarik aku nak ajak teman dia g kutip durian..hahaa....adoii mcm budak2 plak dia time tu...
       Pastu mak panggil makan dulu,kami pun masuk umah dah settel kami terus g kutip durian...dia siap tolak kete sorong lagi...aku plak jadi juru gambar tak bbayar...cian...Abi2...aku rasa happy n bahgia sangat time tu...dah bkeping2 gambar dia aje dalam kamare tu..ahh tak adail..hehe...ciap je kutip durian,kami g kat pokok manggis plak....byk dapat...C abi aku nie kenapa yea,,,suka je dia..aku rasa dia blik kampung hilang rasa segala masalah...settel je...air plak xd..kami g sungai...amboii mmg best la,dah lama tak g sungai...g ambil air nak masak,buat minum...lepak jap dengan mak n C abi aku tepi sungai....
      Tengok jam dah kol 2petang,dia pun ajak aku balik umah sana nak mand..so kami balik n bawak barang sekali..sebelum balik kami kena beli beras dulu.nnt nak makan xd beras plak....sebelum tu kami g pusing2 kampung dulu ajak C abi aku nie  g Gunung Senyum..haa best..ciap bgambar lagi..nant aku upload yea,,sebab gambar2 semua kat hp C abi aku....
      Sampi semula umah kampung aboh dengan mak dah ciap makan,kami second round.huuu..hidangan makan tengahari Ikan patin gulai masam,sampai buah macam sayur bayam n ikan goreng peahhh mmg laju lah kami kami...tgk C abi aku..btambah2 mkn....aboh pun dah nk masuk keje kol 4...hari pun nak ujan...mata plak ngtok..C abi aku plk lagi tak cukup rest sebab kol 830mlmnye nak naik keje semula..tak lama kawan2 aboh aku nie datang nak kami durian,tak lama ujan lebat..ahh lantak lah dowg..aku ngtok..baik aku tdo...aku dah tau..balik nanti mmg aku drv lagi...abi aku nie tw jelh...mmg bcuti btl...hehe...aku tdo kjp je..dah C abi aku nie kaco..eee geram btl...dia kaco aku dia plak boleh tdo...ujan dh sidang,durian byk gugur tapi tak dapat pun ke ktrg sebab kwn2 aboh dh g kutip dlu dalam hujan tu...
      Kol 5 aku pun gerak,mak pun dah 2 kali halau kami balik..hehe(gurau je)risau C abi aku nie nk keje plak,so kami gerak dengan berhemah...molek je kami nak balik Sebiji Van nie makan jalan kami...uittt abih setmire belah aku bawak nie pecah,C abi aku nie suh berhenti dia panggil drv van tu..pakcik dah upaye...dia mmg tak ngaku salah...mmg bengang la...nk aku ganti rm300 1 set mmg tak lh...pe lagi aku call aboh,aboh suh kawan2 dia dtg jgk...wajarnye mmg bda tu cikit je...tapi diah salah dia makan jalan owg tak kan aku nk diam je...so kwn2 aboh semua g jumpa owg tu,dia ckp mmg salah klo ikut kedudukan jalan tu..ehh tak,,dia x ngaku...mmg kita jgk salah..so mintak ganti rugi la,,dia ckp tak akan bayar..lagi2 ada owg yang tak ada d tempat kejadian pun turut myibuk..ckp sama2 salah,tukar sama2 sendiri..C abi aku nie bengang la...dia ckp la ad kat tempat kejdian kew...kautim2...kawan2 aboh suh mintak half dari harga sebnar...so aku mgalah la...mintak rm150.00 tak mampu jugak...sebab dia cakap kalau dia bayar setmire dia rm40 sape nak bayar...pakcik nie...arghhhh....so aku mintak rm100.00 so dia bg la...
     Settel,aku jumpa aboh kat balai..dengan kawan dia yang td,,,aboh pun bengang je,,,kalau ikut kan owg tu xd cukai jalan,jalan owg tu kena nasib cukai jalan dia smpai 2012 bulan 5 so kawan2 aboh tak boleh buat apa la...hmm...
Kami gerak kol 6 dari balai,C abi kau drv aboh suruh dia drv....sampai lanchang aku plak...So dah sampai nak kew genting sepah C abi aku nie kol mbe dia jumpa kat genting sepah suruh ambik durian kami yang penuh 1 bonet semua abi punya keje la nie...mmg terbaik la bau kete aku nie..hehe..nnt abi tlg tw,,hilang kan bau durian tu...
     So,kami jumpa kat genting sepah,dowg makan...aku pun borak dengan tunang mbe abi aku,tapi kami nak kena gerak awal jgk nie..sebab nak cari makcik C abi aku dari indon datang malaysia..sampai kl dah pening mana lah hotel makcik dia duduk..pusing2 mmg tak jumpa...jam pun dah kol 11malam...C abi aku nie dah pening pale,,dia pun dah xd mood..kami gerak balik Cempaka....bwk turun semua barang,durian abi aku pun gerak balik S.alam....
     Pada aku,,walaupn banyak hal yang terjadi masa kami bercuti bersama,segalanye kami merasa..kegembiraan,gelak tawa,merajuk,susuh senang semua tanggung besama..tapi adakah masih kami bpeluang untuk kembalikan apa yang kami buat...andai kami masih ada jodoh,,alhamdlh...aku bsyukur...kalau dia bukan jodoh aku..aku doa kan dia sentiasa bhgia d cc insan pilihan dia...amin....

Wednesday, 20 July 2011

kU bEsErAh AtaS sEgAlAnYA..

      Aku dah 24 tahun dan,,tapi aku masih mencari kebahgian hidup,aku tengok kawan2 aku masa sekolah..masa kolej dah berpinak2 anak..comel2 je..tapi singgah pada cerita aku bila la aku nk melangkah ke arah semua orang impikan..btl tak...Dulu dah ikat haram menjadi,silap malas nk cite benda dulu patut lupa...kalau tak haa tak lama lagi kawin lah aku..pastu honeymoon gtu...buat anak comel2 ikut muka aku..itu semua tinggal mimpi jelah.....
       Baru nak mula hidup dengan bahgia tapi kebahgian yang kita cipta dan pertemuan yang allah beri hanya seketika untuk kita kecapi dan mempebetulkan kesilapan kita, tapi btl jgk tu..kekadang pe yang allah titikan untuk kita merasa kebaikan untuk kita menilai apa yang terjadi....
Setiap apa yang tertulis untuk kita adalah dugaan untuk kita,allah tu maha mengetahui apa yang dia bagi pada umah dia,cuma kdg2 kita tak bersyukur dengan apa yang ada depan mata kita,masih nak cari owg lain padahal depan mata dah terbaik....ada juga owg yang macam tu....hmmm
      Harap apa yang terjadi diri sendiri boleh menjadi ikhtibar...agar aku berjumpa dengan sorg yang mendambarkan,seorg yang jujur,penyayang,seorg yang dapat menerima baik buruk diri kita mahu pun kekurangan keluarga aku...amin.......(;"") chiilllll

Tuesday, 19 July 2011

Musim buah dah tiba oiiiiii!!!

Haaaa korang nak tahu,musim durian dah tiba....kampung aku dah mula nak gugur buahnya,,hehe,,,bestNya...jangan jelessss...
Baru2 nie aku balik,,waaa syokkk tu...sebab my dad buat umah baru kat kampung lagi membuat kan kami berkobar-kobar nak balik kampung...sebab umah tu baru2 nie dah 90% dah siap..tgu anak-anak dia balik je cat umah..(sape lah anak2 dia tu ek..hehe)ok boss tgu weekend...
Sabtu tu aku sampai dah petang,tapi aku nak balik jugak sebab mak aku tak ada kat umah.dia ada kat kampung....so sampai umah aku tukar seluar..tgu my dad ciap sembahyang br kami gerak balik....lagi bertambah meriah bila Keluarga abg sepupu aku balik juga,tak lah kami je menikmati durian gan maggis tu kan....
Haa nak aku nie balik kampung pagi sebab nak g tengok ekor kembang atas pokok tu lah..asik makan buah j...belubang buat dak dia...ish..ish..ish....so bila ada lebih tu,mak aku jual lah pada sapa yang nak beli..tak mahal la....5/4 biji rm10 je..ok lah kat kampung kan..bukan kat kl rm7 Sekilo...gila apa....
Hari pun dah nak senja,kitaorang pun balik umah...hmm sebelum balik tu aku call lah C abi aku nie tya kat mana....pastu dia cakap nak durian..kesian plk kan..aku gan mak pun bawak lah balik untuk dia....tapi lagi tak boleh bla..suh aku hantar malam-malam buta kat jambatan temerloh..nasib aku nie ada rasa syg...aku hantar la....
So..pagi-pagi tu,aku memang bangun awal sebab memang nak ikut mak aku balik kampung sebab nak kutip durian...smpai je kampung..peahhh banyak sangat gugur..aku siap nyanyi2 lagi sonok sgt,,pastu mak aku mjerit...pesan jangan lama2 nanti buah durian gugur..terus aku kutip cepat2..dapat lah penuh 3 kali kete sorong..puas hati..terimakasih pokok durian sebab berbuah n terimaksh Allah sebab bagi kami rezeki lagi...
Pastu mak aku pilih yang mana elok untuk jual,tak dan pn sejam dah ada owg singgah nak beli...hehe...so bila berdepan dengan dowg nie mcm2 ragam lah.nak murah la apa lah.....5biji Rm10..mahal apa..klo kat kL...tak akan dapat 5biji..apa yang kami longgok alhamdulh semua laku..rezeki....
Kira dah tengahari aku dengan mak pun balik la..sebab kol 3/4 aku dah nak balik Kl.....kira2 dalam otak aku,,minggu depan aku nak balik lagi..hehehe......tapi bawa c dia......

Mak...........kome nak kawin !!!!

Mak!!!.....kome nak kawin..tapi tak ada calon la,,,,hahaha mak ada tak,,,,huhuhu itu lah mula2 brmulanya ceritaNya bila aku cakap macamtu...mak aku laju je nak cari calon untuk aku....pe ke hal Nya...tak nak aku....hehehe(sorii mak kome main2 je lh)
So nak dijadikan cite, hari tu aku balik mak aku cakap kawan dia nak cari menantu untuk anak laki dia...amboii mak aku nie yek..suka gat bgosip2 nie...so aku dengar jelah,,,tapi mak aku tak lah offer aku untuk huhuhu selamat aku...dulu tu saje je main2...
Bila besday anak buah aku nie celebrat mak aku nie jumpa semua kawan dia termasuk kawan baik mak aku yang aku cerita tadi,(macam besday dia je kn,huhu)...so last2 minit kitrg nak sambut besday my dad skli br best tapi dia tak tahu pun..kira suprise...wahhhh best gtu...aku pun tergesa ikut my bro g Jerantut cari hadiah n pnambahan kek....hehe
Bila aku sampai umah,aku tengok umah aku nie dah ramai upanya majlis dah nak start ...So aku salam lah dengan sedara mara aku sekali-sekali dengan kawan baik mak aku...so bila dia jumpa aku...upenye dia bekenan plk dengan aku yang agak2 ayu nie...huhuhu...dia cakap kat mak aku nk buat aku menantu dia,tapi mak aku nasib backup aku....dia ckp nak tanya sendiri...tapi aku jawab tak sedia lagi dengan apa yang penah terjadi pada aku...so dia paham kot..
Pastu my bro panggil semua suh tengok anak buah aku tiup lilin,tapi aku tengok akak ipar aku yang berianya..hehe....dah selasai 1 bab...Ni untuk my dad plak..nasib mak  nie berkomplot dengan kami semua..hehe..tiba2 kami cakap..ada lagi satu kek...dia pun pelik...aku bawak siap berlilin nie..letak atas meje dia pun pelik nama dia kat kek...' untuk aboh tersayang'...so kami nyanyi la...dia pun dah terharu tengok kami adik beradik buat dia rasa bahgia..aku hulur hadian n my dad cium kami ber3,akak ipar n wife tersyg dia...so happy n fun...lurve u all walaupun kita tak ramai..syukur alhamdulilah...
So majlis besday doa selamat,selamat di jalan kan...so dah besar pun anak buah aku skunk..dah 2tahun 3bukan.My dad pun makin meningkat usia..tapi tak tua tau sebab tak pencen lg...hehehehe
Aku berdoa agar Allah memberi  kesempatan untuk kami mengulangi kebahgian yang dah berlaku sebelum nie....amin.....

BerDoSakAh AkU kErnA mAsiH mYAyAnGI-Nya...!!

Aku tak berniat nak rampas dia dari insan yang lebih memerlukan,aku tak minta dia kembali menagih cinta aku.Tapi aku lemah bila dia muncul kembali sebab hati aku tak pernah berhenti myayangi dia walaupun ada yang sudi memcurahkan kasih sayang pada aku.
BerdosaNya aku bila ada perasaan yang macam tu pada hak owg lain,tapi hati aku betul2 tak tdaya untuk di sayangi semula.Tapi aku sedar semua ini tak akan selamaNya,aku kena pergi jauh,jauh dari hidup dia...Aku tak sanggup  lagi nak lalui jalan yang dia cipta untuk aku,mungkin ini yang terbaik untuk kita semua.
Bila cinta tercipta untuk kita kita harus menerima,tetapi allah itu maha mengetahui apa yang dia atur kan untuk umatNya,tapi kita sebagai manusia yang mempunyai akal fikiran untuk menentukan apa yang terbaik untuk diri kita mahu pun untuk owg di sekeliling kita......
Mungkin terlangkahnya kaki aku jauh dari dia membawa satu kebahgian yang aku sendiri tak nampak...Aku berdoa,allah memberi aku peluang untuk mengecapi kebahgian sekali lagi dan untuk selama-lamaNya....amin

Wednesday, 15 June 2011

rEeNaFaHlAfi................( ,'' )( '', )

B.........syg syg b....tapi segala yang tertulis kita kena hadapi dengan hati yang terbuka....bukan juga kita pinta apa yang terjadi..kita menyulam jauh cerita cinta kita..tapi tak sangka kita kerna berhenti di persimpangan yang kita tak ingin pergi..malah  kitajuga  x sempat nak pilih jalan kita sendiri sebab orang lain yang tentukan haluan yang kita sendiri tak nak kejamnya dowg..tapi bagi b...apa yang terjadi akan buat b rasa bhgia kembali sebab mama dgn ayah dah jodohkan b dengan pilihan hati owg...mungkin itu yang terbaik mama dengan ayah nampak...kita kena terima b...jodoh kita sampai sini sahaja,,,owg terima segala apa yang terjadi....b yang terbaik untuk owg..sebab tu b bukan milik owg...owg harap dia blh jaga b mcne b rasa bhgia sebelum nie....B,,,owg mintk maaf sebab owg tak boleh terima owg lain sebab owg msh teringat b....until now owg selalu ingat b n doakan b bhgia selalu...tapi x bermakna owg nk b selalu dengan owg smpi abaikan owg yang lebih berhak untuk hidup..untk merasa bhgia dgn b....owg igt b...tapi owg tak pinta untuk muncul semula..ingatan kita dah jadi sekadar seorg kawan .sebab owg dah dapat terima b...kasih sayang kita makin hari makin hilang bila b d terpana rasa bhgia dengan tunang b..
Owg harap b bhgia dengan dia,,sbb owg tgk b makin ceria x mcm dlu....hehe....kenangan yang terjadi buat kita lebih matang kan b..tapi letihnya bila kita tak mampu nak handle semua nie seorang diri..hanya famly jadi pendengar setia...susuh dan senang fmly la segalanya....
B..

Wednesday, 8 June 2011

Qu DaLAm D lEmA rInDu..........!!!!

         Hidup koi dah makin  keliru bila dia yang koi syg secara mdadak mlangkah pergi bila keputusan fmly dia tak boleh d ubah sama skli..antara fmly dgn koi dia terpaksa memilih fmly walha kami dah janji sempai akhr hayat....perubahan mdadak dia koi blh rasa sbb dia sllu ada bile saat koi memerlukn..dia x boleh b'rahsia dan dia x pandai tok tipu koi...
         Dengan apa yang koi tahu sebelum tu koi dah undur diri siap2,...koi redho klo dia bukan milik koi...segala kebahgian yang terjalin lama lenyap mcm tu je....hilang rasa sedih tapi memori otak koi tak mudah untuk padam.
         Koi bukak pintu untuk koi berkawan dengan owg lain...kawan bukan untuk jatuh cinta,,,untuk terima owg lain buat masa skunk amat payah koi nk buat...koi mintak maaf banyak j** sbb koi mmg tak blh terima aok dalam hidup koi...koi boleh buat aok jadi kawan je...smpi ble pun aok lah kawan paling terbaik untuk koi dan pdengar setia...
        Tapi hati koi tergugat bila hati koi mula kenal dengan r****, sedangkan koi tak pernah ada rasa dia untuk koi...jauh rasa hati lagi2 untuk memilik owg yg bernama r**** , tapi koi cuba untuk memulakan walaupun dulu dia pernah memulakan...thanks sbb sapaan koi aok layan..so koi tak rasa sengan....koi mula terus berkawan.tapi kena hati tak dapat rasa selesa mcm sebelum nie....knp mst bila koi dgn owg lain,pikiran koi kelain......
        Setelah sekian lama kenapa dia datang bila semuanya da terjadi...dia dah jadi hak owg lain bukan hak koi dah..tapi bila dia datang membuat kan koi berbelah bagi untuk koi bagi semula rasa syg koi pada dia...tapi koi tetap dengan keputusan koi...koi tak akan merutuhkan kbhgian owg lain...biar lah koi je yang merasa d kecewa kan...
       koi harap dia dapat mjaga insan yang pernah ada dalam hati koi dlu...jangan myesal dengan apa yang terjadi sebaliknye menerima dengan hati yang terbuka...jodoh pertemuan aok dengan dia dah tertulis..allah dah dia cipta dia d buat dari tulang rusuk kiri aok...jgn hancur kan hati famly aok dgn aok patah kebelakang..koi tak nk aok jg mcm koi....belajar dari kesilapan sbb smpai skunk koi doa aok sentiasa bhgia dengan dia buat selamanya...
         Andai ini jalan yang tertulis untuk koi dengan dia,koi redho......kalau aok myanyangi satu hari nanti koi akan dapat merasa..sebab skunk koi tak dapat merasa ksh syg aok lagi...koi harap...koi akan terus mnunggu dengan hati yang tak berbelah bagi untuk koi pancing ksh syg aok buat koi walaupn hanya shari.....tu cukup memandai....
        Maaf kan koi S**** bukan koi tak dapat terima diri aok..tapi koi tak boleh..andai kita di jodoh kan..kita akan bertemu lagi bila allah menitikkan kembali pertemuan kita semula...dulu koi mula membuka hati aok mguji koi smpi koi dh tak blh nk buat apa....skunk aok mgemis semula apa yang dah jadi..lupa kan segala kata aok untuk koi malam tu....koi mintak maaf...
       Selagi aok x memahami koi..selagi tu koi tak boleh menerima semua nie...cuma koi pinta paham la koi...kalau 5thn yang lepas aok blh tgu koi...kenapa skunk untuk kita lebih paham antara satu sama lain aok tak boleh nak paham....
       Andai koi untuk aok...akan koi buka luas hati koi untuk aok..jauh mana koi melangkah pergi jauh dari aok...kalau dah tersurat untuk koi dengan aok...koi redho...koi terima...tapi bagi lah koi berpulang untuk koi bernafas tanpa d kongkong oleh sape2....

Thursday, 2 June 2011

OmG!!!!!!!

OMG!! adalah gelaran bdk2 Ofc kOi untuk sorg minah nie..nama btl dia L***...dah kawen ank sOrg....br je dapat naik pangkat jadi supervrs tu yang mcm kera kena belacan....Over gtu!!!..dia nie dlu sama level dgn kOi je...tp tu lah dpt pandai mgampu pe smua dpt la pangkat tu....so dalam Ofc aku nie dah tinggal brap kerat  je dah sbb br2 nie Eliza baru je bhenti dapat keje lain....sO yang tinggalnye...Anne yang cun n kuat ngs...Tikah yang cOmel kecik2 gtu..Wan yg mjd idaman Anne(sang kekasih...hehehe....)..nadia dgn rambut mayang mengurai hahaha...nadia nie br masuk 2minggu.....sO  jOm layannn apa kOi nk cte....

Dia nie sial cikit sebab pandai bermuka2...depan cakap lain belakang cakap lain....lg2 kalau ada geng dia..bOs kami yang gedik tu..sape lagi kalau bukan Kak A..janda ank 1..tapi bru2 ni dah selamat jd bini Owg..kOi harap dia ubah la perangai dia tu yang mulut main sedap rasa nak cakap..kO bajet  kO hot!!!..

Dengan mulut dia yang agak x mkn saman nie...belum lagi eliza bie bhenti dia dah kasi membe ktrg panas gan dia..ada kew tanya kat PA(ana) dia '' eliza dh bla blm'' pekatan BLA yg kuar dr mulut dia tu kami semua mmg tak dpt terima...sial punya ppuan....mulut mcm longkang...kO tu dah nk g haji/umah sO bwk2 lah btaubat....bak kata Ms kim..baik balik jaga telur je....Opssssssssssss....hahahahah...

OMG ni pn 1 bab...nie lagi 1 bab yang paling tak boleh d acpt oleh sape2 termasuk kOi....dia bajet dia bgu..br dapat naik pangkat cikit dah mcm cial punya perangai...cakap dia je yang betul..Owg lain semua salah....dah la tak pandai buat kerja..pastu main arah Owg je....Owg lebh pandai dari kO la MG!!..Owg semua bpendidikan kO apa....cuma kerja bank y entah berapa bulan je...sO dtg MP nk buat blagak semua kO tw....ideal Owg kata ideal kO...mana tak hangin wan dgr..depan Mr jO n kwn baik ko kak A..ko adalah yg tbaik...tapi hakikat sebenar kO tak sedar diri kO tu bawah tapak kaki cina je..cian kO kn....kO pn kena buli gan dOwg jgk..huhuhuhu.....

Dia nie kn....1 satu perangai dalam Ofc...klu tak bcite pasal ank gan laki dia mmg tak sah kOt...bOsan hari2 dgr bda yang sama......yang jd pdengar setia sapa lagi klO bukan wan n tikah..ska sgt dgr cte dia...klO Owg cte pasal Owg kena langgar..dia pn ada cte...klO cte pasal kena sunat..dia pn kena pnh kena sunat...haa 1 lagi...laki berOk busuk pn nk cte kat Owg apa punya bini  mengaib kan suami dia nie...suami punya baik...anak jelah aktif gla...tp tu lah ujan Allah nk bg kat dia tapi smpi skunk dia x sedar bda tu semua...dOk Ofc mgeluh asal ank dia..klO 1 hari nnt Allah tu nk tarik pemberian dia..br kO tw OMG!!!!.....

sO dalam Ofc kerja dia mmg nk cari salah Owg yg dia sndr x tw apa salah Owg tu....main serang je....bila dia salah...bOleh plk dia duk diam tkulat mcm ala2 siput babi mcm tu...dia nie dengan uma asik nk cr slah umah je..padahal salah dia...uma tu dh bgtw apa yang patut dia tw..tapi bila smpi time salah pada uma..smpai ngs minah india ala2 kajol nie d buatnye....Eeeeeeeeeeee i hate MINAH GEMUK x sedar diri nie.....


Baru2 nie kOi cuti...kOI  d letOpkan dgn cte pasal kOi kena turun bawah g kat deptmnt Visa yang tak ada kena mgena dgn bidang kOi..bOdO pnya MP....dh nk lingkup buat lah cara nk lingkup....tp kOi x puashati...apa pun koi kena tya n sapa yang mintak kOi d turun kan.....Owg klO dh busuk hati mcm OMG!! ni smpi mampus pn dia mcm nie...OoOoOo..kira dia x puashati la kOi sembur dia pasal FBoOk tu ekk..sO kO guna kuasa bOs mrangkap kwn baik kO untk buat taik kat kOi la,,,gampang punya MG!!....sO tanpa dengar sebelah pihak kOrg terus mOve kOi kat bwh...


KOi msk Ofc dgn harap tGu MG bg tw bru koi nk sembur....tapi dia buat tak tw je..buat mcm dia takde d masa kejadian....ala mcm  xcdnt...ada owg xcdnt tp owg tu lari haa Mg tu mcm tu la....sO bila Go dtg bg tw kOi kena pindah..mmg berasap la...kOi terus derct tanya Mr Jo knp kOi kena turun bwh..sO msg2 x tw nk jawab apa..


kOi kena terima sebab kOi kena pikir banyak..kOi ada tanggungjawab....kOi bukan asal dr cini...lain klO kOi duduk dgn fmly..umah sewa tiap2 bulan kOi kena byr...satu2nye harta yang kOi ada kete WQX kOi...nk kena byr tiap2 bln..servis pe smua....kOi g keje bukan pakai air..smua nk bduit..sO kOi kena terima dengan hati yang terbuka....mungkin ada hikmah yang dOwg buat kat kOi n kOi mgharap d iringi dengan dOa mak ayOh kOI...amin.....

Kekadang koi tak paham knp dia busuk sgt hati buat Owg mcnie...sana cini dia buat hal, dia tak pikir bila dia buat Owg..Owg tak kn mudah akan maaf kan dia...pada kOi  biO je apa yang dia nk buat, buat masa skunk..ada masa dia tersungkur nanti...sO kita sama2 tgk k...

Pada adk Qu yg masih lagi stay keje kat deptment accOunt n mp...kOme harap kOrg epy2 keje n jgn tensiOn2 k...kalau kOrang rasa dia ada buat hal,settel mOlek2...jgn jadi mcm kOme k....

LuRvE u All..Mmmuahh....:)

DiNg dOng....DiNg DoNG.....dh mcm tekan loceng umh dah aku nie hehehe

mOrNiNg!!!!!

Tgk2 jam dah pukul 830am,,patut la sedap je tdo...tgk2 dh cerah......alamak dah lewat nk p keje..koi pn apa lg  cept capai towel mand ala2 kadar gtu..hahaha....bsiap dgn matlamat agar pushcard tak merah...koi pn capai kunci dengan m'drive Myvi kesyg koi dgn bhemat...huhu kuar2 umh terus jam kat pandan indah..aduhhhh!!koi  mula la nok pikir jalan singkat..huhuhu.....sama ada nk terus bgasak dalam jam atau koi nk buat pusingan U...sabor jelah sabtu pn jam....ni gara2 g Bulatan Kampung Pandan la nie...ala kadai makan tepi jalan tu....mst dema smua tahu kn....dgr owg2 tua(owg lame la senang cakap kang mjuk plok pgl tua) nyanyi and poco2 gtu...best weh layan jiwa owg lama bajet muda nie..hahaha...dari kol 10.30pm lepas koi pindah barang terus koi g sana dengan wok(fariha)mbe baik koi nie......so ktrg sampai kitrg duduk kerusi yang depan cikit sedap mata memandang....mtk menu ktrg bdua oder la apa yang tekak rsa nak makan...pastu tgu dlm 20 mnt air n mknan ktrg sampai..pastu bro yang tukang hantar mknan tu ad pas 1 note kat kami...hahaha....note pkenalan,,,hahaha....lawak la.....yang bro nie kenyit2 mata...kami nie dah kuat gelok pantang kalo bda yang mcm tak senonoh nie...yang muda nama Anuar yang tua nama Tengku Ismail..hahahaha..tengku la sgt kn....pastu ktrg layan2 lah dengan owg2 lama nie nyanyi mmg tak boleh bla...sore aduhhhhh!!..hahahaha...sendiri mau igt la....pastu tb2 je bro yang tak btauliah nie dtg kat meje ktrg...adoii hilang mood nak mkn n mgumpat...hilang la bahan nk gelok.....huhuhu..koi mls gat nak ambik port kat bro nie...yang skunk dalam otok koi C pakwe koi nie....dah kua mlepak gan rodong2(kwn) dia mula lah lupa koi..mmg tak msj la...grrrrrrrrr!!!ble koi ckp mamat nie dtg meja ktrg marah plk...yang dia semyap je buat apa..........so dh koi hangin gan dia koi pn masuk la dalam borak dowg nie...tw lh klo nak mgayat mcm2 bahasa kuar kn..tanya nama la apa la....akaun fb pn nak jgk.dia cakap dia driver pada tengku tu..ktg angguk2 jelh.....huhuhu...layan jelh..tp mmg tak lah koi nak bagi kan....mmg koi nie payah cikit nak mberi..tapi Wok nie bagi je kecian kot tegk muka bro nie..ciap marayu2 lagi...ciap mcm nak myembah bhala lg tangan dia..hahahaha....kami pn dah agak lama kat ctu...sok pn koi keje...tu yang koi lambat masuk keje nie..so...aku pn mmg mls nk buat keje....ak mintk nk blik kol 1230pm sbb nk kemas barang nk pindah umh..tapi dan lg kitg g kedai mkn lg 1 sebalah sana..sana budak2 muda nyanyi mmg best la sore..sje tukar angin sbb sbtu mlm ahd 21/05 koi gan pakwe koi lepak sana...pastu mlm ni koi sje nk lepak kat sna....ralik2 tgk dowg nyanyi ktrg tpandang bro nie gan tengku nie g kat kete....klo da kata tengku jadi driver bajet kete besau la...tapi..hahahahaha...alamak saga lama je..adoiiii..mmg kena rejectshop la...so mls nk ambk tw ktrg bla la..sbb mlt dh buat isyart suh blik....sok plk koi nak cabut balik phang lg......Cutiii ...OMG!!!!